Fidenza - Fornovo di taro 30 km

Z wielką werwą ruszyłem na szlak. Skończyły się wielkie gospodarstwa rolne, kukurydza itp. Pojawiły się pola zbóż, winorośl, no i oczywiście krowy. Region wokół Parmy specjalizuje się w produkcji jednego  najbardziej popularnych serów na świecie - Parmeregiano Reggiano.
Zależność jest prosta zaczęły aię górki, woda się skończyła,większość rzek ma wyschnięte kortyta, zatem nic wielkiego nie urośnie.
Tak mi się dobrze szło, że przed 12 dotarłem na nocleg. Do 18 byłem sam, potem pojawiło się 4 kolarzy.
Wieczorkiem mecz, niestety Francja wygrała, szkoda braci Słowian. Oni grali, a Francja strzelała, ale futbol to nie łyżwiarstwo figurowe, tu nie daje się ocen za wrażenia artystyczne.
Jutro Apeniny.




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Via francigena

Drugi etap. plan na GSB

Ale zanim pójdę...